lisa_sommer

Hvad andre siger

”Lisa har stor empati og evnen til at sætte sig ind i andres situation – hun ser helheden. Derfor føler man sig også tryg og rolig i hendes rum. Hun er inspirerende i sin bevægelse og i den måde hun er i sin egen krop på, så man får lyst til at bevæge sig sammen med hende.”
Birgitte Karlshøj, Lisas underviser og supervisor

'Jeg føler mig mere samlet og mere klar efter at have været til danseterapi hos Lisa. Hendes spørgsmål og hendes valg af musik vidner om professionalisme – og gør at min krop tydeligt 'snakker' undervejs'.
Charlotte Monica Bredsted, journalist

 

Dans, bevægelse og fysiske aktivitet har altid været noget, jeg har følt mig draget af. Jeg har ofte kedet mig og følt mig forkert i sammenhænge hvor bevægelse ikke var til stede. 

Derfor har det været naturlig for mig at tage undervisning i både dans, sang og skuespil, hvilket førte til arbejde med musicals forskellige steder i Danmark. Men som voksen er det den frie dans der har taget over. Den frie dans hvor jeg ikke skal se pæn ud og gøre det rigtigt - og det er DEN dans, som jeg gerne vil give videre

Livserfaring på godt og ondt

Jeg mærker og har mærket livet på godt og ondt. Som så mange andre har jeg oplevet sorg, svigt, og op og –nedture. 

Jeg har mistet begge mine forældre; min mor allerede som 18-årig. At stå dette sted i livet hvor man skal til at gribe det og finde sin plads og så blive slået omkuld af tab og sorg, betød for mit vedkommende en lang rejse udi en ensomhed og depression. Det har taget år at finde fodfæste og lysten til livet igen. 

For nogle år siden mistede jeg pludselig et lille barn midt i min graviditet, og endte med at stå alene med sorgen. En sorg, der gjorde mig blød og stærk på samme tid. For når noget gør så ondt at det næsten er ubærligt, er det ofte lettest at forsvinde fra det. Men der kan også vokse en fandenivoldsk styrke ud af det. Det gjorde der hos mig. En vilje til at ville livet, og det er min motivation for at hjælpe andre. 

Min livshistorie har givet mig en naturlig empati for mennesker, hvis liv ikke er en dans på roser. Jeg har lært at sorg er en naturlig del af livet, og vi kan ikke undgå ar på sjælen. Men med den rigtige hjælp kan vi komme mere hele igennem sorgen. Og her kan dansen noget helt særligt. 

Dansen har tændt mig og frustreret mig på samme tid. I dansen mærker alle aspekter af livet. Jeg har lært at jeg gennem dansen kan udtrykke vrede, sorg og glæde. Det er uden sammenligning, den form for terapi der giver allermest mening for mig.

Uddannelse og erfaring

Jeg er uddannet i den 3-årig uddannelse ’Dance & Movement Therapist’ i formen Dansergia fra Institute for Life Energy Process i 2015, og er medlem af Dance & Movement Therapy Association Denmark, den danske forening for godkendte danseterapeuter. 

Med ’Projekt Frirum i Psykiatrien’ har jeg danset med unge kvinder indlagt på lukkede psykiatriske sengeafsnit på Rigshospitalet. 

’5 Rytmer’ har i over 10 år været en del af mit liv, og jeg henter inspiration her. Derudover har jeg været på adskillige workshops og kurser i andet dans og kropslig bevidsthed, og flere gange om året tager jeg afsted for at blive endnu klogere på dans, krop og psyke.